fredag 29 oktober 2010

Saker som skrämmer skiten ur mig - plats 8

En mycket, mycket läskig man.
Svetten glittrar på hans brunbrända panna, i tinningen bultar och pulserar en åder på ett oroväckande sätt, snart är det dags för honom att göra entré. Publiken längtar efter honom, behöver honom, suktar, trånar.

Han är Lasse Holm, vinnare av melodifestivalen 1986, svensktoppsstjärna tillika upphovsman bakom dunderhitten "Canelloni, Macaroni (Pizzeria Fantasia). Han är härskare av världen, ägare av diggiloo-konceptet och en herrejävlarns till karl. Han är snygg, han är fierce och han är väl medveten om saken. 67 år ung och iklädd åtsmitande vita jeansbyxor och ett bländvitt leende gör han entré på scenen. Låt showen börja….

Kay Pollaks analys: Kulturtanten! Du har ansvar för dina egna känslor, och Lasse Holm har ansvar för sina. Vill han spela på schlagercharmör-kortet ännu några år så låt honom göra det. Vad i Lasse Holm är det som påminner dig om dina egna fel, brister och tillkortakommanden? Är det hans totala brist på distans du avundas? Bli lite mer tillåtande i din vardag, du kan väl börja med en after work, kanske klädd i nåt tight?

Bilden är snodd/lånad från nätet/internet


1 kommentar: